PUM-O praznuje 20 let delovanja!

Vabimo vas na svečan dogodek v počastitev 20. obletnice delovanja programa Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O).

Letošnje leto obeležujemo 25. obletnico zasnove in 20-letnico uradnega delovanja programa Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O). Prvi udeleženci programa so danes stari okrog 40 let. Njihovo življenje teče po različnih strugah, verjamemo pa, da so si vsi zapomnili obdobje, ko so sodelovali v programu. Življenjske zgodbe mladih, ki vstopajo v program, so zanimive, nemalokrat pretresljive in žalostne, zato smo toliko bolj veseli, ko jim uspe. In uspehov je veliko  –  75 odstotkov doseže cilje programa: vključijo se v nadaljnje šolanje ali pa se zaposlijo. Najpomembnejši pa so uspehi, ki jih ne moremo presojati zgolj skozi cilje programa, ampak predvsem skozi subjektivna občutja vsakega udeleženca. Prav ti – osebni, največkrat nemerljivi uspehi – so osnova, da človek stopi na življenjsko pot z odločnim korakom in v smeri, ki jo je prepoznal za pravo.

Že 20 let ugotavljamo, da so naši udeleženci mladi ljudje, ki so se iz lastne stiske naučili ne le, kako jo premagovati, ampak tudi, da je pri tem vredno pomagati drugim. To želimo proslaviti skupaj z vami, ki z nami soustvarjate program, ki navkljub dopolnitvam in spremembam imena ostaja isti že od svoje zasnove. Namenjen je prebujanju in spodbujanju mladega človeka, da začuti svoje moči in se zave svoje povezanosti s svetom. Po drugi strani pa želimo z njim opozoriti svet na mlade ljudi, ki se želijo uresničiti v njem.

Vabimo vas, da se nam 19. 12. 2019 ob 14.30 pridružite na svečanem dogodku v počastitev omenjenih obletnic. Poleg mladih udeležencev bodo spregovorili tudi nekdanji udeleženci in strokovnjaki, ki s svojimi vizijami in predanim delom omogočajo uresničevanja programa. Glavna govornica bo prof. dr. Ana Krajnc, zaslužna profesorica Univerze v Ljubljani, ki je pred 25. leti prispevala strokovno recenzijo zasnove programa in jo teoretsko utemeljila.

Dogodek bo potekal v mali dvorani Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani, Ižanska 12. Oglejte si program dogodka.

Vljudno vas prosimo, da se na dogodek prijavite.

Direktor Andragoškega centra Slovenije
Mag. Andrej Sotošek

Andragoški center Slovenije
Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve